dimarts, 25 de novembre del 2014

Com fer títols diferents: dues eines senzilles.

Avui et proposo que experimentis amb dues eines molt senzilles que et poden servir per fer l'encapçalament d'un tema a la PDI, per exemple, però sortint del típic WordArt o similars.

CHALKBOARD MESSAGE
Aquesta eina genera el missatge que tu vulguis en forma d'escriptura en una pissarra tradicional.  Segons com tinguis configurat el teu navegador, et sortirà com et mostro a continuació o potser et traduirà les opcions automàticament (encara més fàcil!!):


És molt senzilla d'utilitzar: escriu el teu missatge (Your Message), tria el tipus de pissarra (Chalkboard Type) i ja està (Show Message)!!
Aquest és el meu:

Si cliques amb el botó dret del ratolí sobre la imatge, podràs guardar-la al teu equip amb l'opció "Save picture as..."(Guardar imatge com...)


GEOGREETING
En aquest cas, el missatge, títol, etc... es formarà amb la vista aèria d'edificis de la base de google maps, obtenint un resultat similar a aquest:

El programa et proporciona un link que pots afegir a un document o enviar a qui vulguis, de manera que es veu el procés per a construir el missatge, així:

Què podem fer amb aquestes eines?
Em sembla una manera diferent de preparar l'encapçalament de qualsevol tema, per exemple.  El "chalkboard" pot servir per a escriure les normes de l'aula i imprimir-les o bé projectar-les quan convingui.  
Si tries el geogreeting, a més, tindràs uns segons els alumnes fascinats veient com es forma la frase que hagis escrit prèviament.  
Són molt fàcils de fer servir i els pots incloure en qualsevol tipus de document: fitxer word, presentació de powerpoint, activitat de la PDI...

TACfaners:  escriviu algun missatge utilitzant una de les eines (o les dues!).  Si després de fer-lo me l'enviéssiu seria fantàstic!!

16 comentaris:

  1. Espero que os resulte útil, Marta! Gracias por el comentario.

    ResponElimina
  2. Molt interessant! Ho farem amb les normes de l'aula i segur que els hi agradarà molt! Jo ja he fet alguna coseta jejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé, Mónica! He vist que he rebut alguna cosa al correu, jejeje ;D

      Elimina
  3. Respostes
    1. Gràcies Vicky per comentar! La intenció és compartir recursos que ens siguin d'utilitat...

      Elimina
  4. Hem fet ambdues amb els nens i efectivament han al·lucinat! Els hi ha agradat molt fer-ho d'aquesta manera més lúdica! Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per llençar-te i provar-ho tot! Ole ole!!

      Elimina
  5. pues no están nada mal, gracias. buen finde.

    ResponElimina
  6. El geogreeting molt curiós i com dius divertit. Veure les lletres trascrites amb aquest efecte et sorprèn.

    ResponElimina
  7. Joana,que divert, , ha estat curiós veure edificis i cruïlles de carrers que tenen la forma de les lletres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, és genial que anem descobrint totes aquestes possibilitats tots junts...

      Elimina
  8. Joana! Estic fent proves amb missatges sobre pissarra...No sé que faig malament que em parteix les paraules per on vol! Sóc una mica patata!

    ResponElimina
  9. Crec que això no podem controlar-ho, l'espai disponible és el que és, i el programa talla per on li va bé... És una limitació que cal tenir en compte.

    ResponElimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)