dimarts, 21 d’abril del 2015

Recursos per a Sant Jordi

Doncs ja tenim ben entrat el mes d'abril, i amb ell la festa de Sant Jordi que cada vegada m'agrada més. He pensat en deixar-vos aquí algunes suggerències relacionades amb les lletres, les roses i els dracs que són símbols de la diada, oi?

Comencem pels meus preferits, els dracs.  La Magda, de "Els petits infants" ens va preparar una entrada amb una selecció de manualitats molt acurada:



També podem trobar webmixes de symbaloo, perfecte per recollir i endreçar tota mena de recursos.  Com sempre us dic, no cal començar de zero, segurament podrem trobar taulers ja fets i que han compartit altres persones, com en els dos que us proposo a continuació (cliqueu sobre la imatge per accedir-hi).

SYMBALOO DE ROSES:
Autor del Symbaloo: "Racó de ses nostres idees"

SYMBALOO D'ACTIVITATS DE SANT JORDI:
Autor del symbaloo: "mulyed"


Pel què fa a les lletres, i pensant en alumnes de Cicle Mitjà en endavant, m'ha semblat molt interessant una iniciativa de Gabriel Rodríguez Alberich, el "DIRAE".
El Dirae (o diccionari invers) permet trobar una paraula a partir de la seva definició. Ideal per a buscar sinònims i per a ampliar el vocabulari.  Feu-ne alguna prova, té moltes possibilitats educatives!




L'Anna, de "Petit Món", ha preparat uns sudokus temàtics, m'han semblat divertits i diferents per fer en aquesta data:

Finalment, una entrada per estar hores i hores remenant, buscant i triant.  Propostes per a tot tipus d'alumnes, d'escoles i d'aspectes en què vulguis incidir.  Ens les proposa la Míriam del blog "Para profes y padres"


TACfaners: com heu preparat Sant Jordi?  Coneixeu alguna pàgina o recurs imprescindible?


Pues ya estamos en la tercera semana de abril, y con ella llega la fiesta de Sant Jordi que cada vez me gusta más.  He pensado en dejaros aquí algunas sugerencias relacionadas con las letras, las rosas y los dragones que son símbolos de este día, sí?

Comenzaré por mis preferidos, los dragones.  Magda, de "Els petits infants" nos preparó una entrada con una selección de manualidades muy cuidada:



También podemos encontrar webmixes de symbaloo, perfectos para recoger y ordenar todo tipo de recursos.  Como siempre os digo, no vale la pena empezar de cero, seguramente podremos encontrar tableros ya hechos y que han compartido otras personas, como los dos que os propongo a continuación (pinchad sobre la imagen para acceder).

SYMBALOO DE ROSAS:
Autoría del Symbaloo: "Racó de ses nostres idees"

SYMBALOO D'ACTIVITADES DE SANT JORDI:
Autoría del symbaloo: "mulyed"


En cuanto a las letras, y pensando en alumnos de Ciclo Medio en adelante, me ha parecido muy interesante una iniciativa de Gabriel Rodríguez Alberich, el "DIRAE".
El Dirae (o diccionario inverso) permite encontrar una palabra a partir de su definición.  Ideal para buscar sinónimos y para ampliar el vocabulario.  ¡Haced alguna prueba, tiene muchas posibilidades educativas!




L'Anna, de "Petit Món", ha preparado unos sudokus temáticos, me han parecido divertidos y diferentes para hacer en esta fecha:

Finalmente, una entrada para estar horas y horas mirando, buscando y escogiendo.  Propuestas para todo tipo de alumnos, de escuelas y de aspectos que te interese trabajar.  Nos las propone Míriam del blog "Para profes y padres".



TACfaners: ¿Celebráis este día en vuestro centro?¿Cómo habéis preparado Sant Jordi?  ¿Conocéis alguna página o recurso imprescindible?

8 comentaris:

  1. Un bon recull de recursos Joana. Algun em sona perquè serà ???? jijijiji
    Moltes gràcies per la bona feina que fas !!!!!!!!
    Un petonet bonica !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe... sí que t'han de sonar, sí!! Gràcies a tu per deixar-me compartir-los!!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Una entrada ben farcida d idees pel que no ens agrada repetir-nos! Gràcies, Joana. Salutacions
    Marta / TresQuatreiCinc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser un pelet justa perquè demà passat ja és el dia, però no volia deixar de compartir-los!
      Una abraçada, guapa

      Elimina
  3. Gràcies per compartir les teves troballes, sempre hi ha coses per descobrir. Moltíssimes gràcies per anomenar "petit món" en aquesta entrada, és tot un honor apareixer a "...a l'aTAC".
    Tonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, Anna, per deixar-me re-publicar aquests sudokus tan xulos. I per a mi és un honor que em visitis i comentis!! Un petó

      Elimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)