dimarts, 28 d’abril del 2015

Web cams educatives: visita el món en temps real

Bon dia, TACfaners!
Que internet és una gran finestra al món ja s'ha dit per activa i per passiva i tots ho sabem, no cal que insisteixi en el tema, que ja cansa.  Però no per això deixa de ser interessant.

Avui us vull proposar que descobriu amb mi diferents càmeres repartides per tot el món i que us poden resultar interessants.  M' acompanyeu en un tour virtual?  Voleu veure si plou a Paris? O com van plens de taxis els carrers de Nova York?  Som-hi!


1. Webcams.travel

Aquesta pàgina està especialitzada en llocs turístics.  Cal escriure el nom del lloc que busques o bé desplaçar-se pel mapa.  En les meves proves no m'oferia imatges en temps real, sinó amb una diferència d'entre 45 minuts i unes hores.  Però permet accedir a uns muntatges d'imatges de les darreres hores que m'han agradat molt.



2. Earthcam

Trobaràs una selecció de webcams: llocs turístics, ciutats, paisatges, zoos, trànsit...  N'hi ha algunes de ben curioses.




Al Smithsonian National Zoological Park tenen una càmera en directe que mostra el dia a dia de Bao Bao i la seva parella.  Quan hi vaig entrar estaven menjant amb molta gana...

Des d'aquesta pàgina també es pot contactar amb les càmeres que hi ha al recinte de les llúdrigues, dels elefants, de les panteres nebuloses...  A la darrera foto podeu veure que amb els lleons no vaig tenir gaire sort. :D


L'aquari de Vancouver també té webcams interessants: pots veure les balenes, els pingüins, les meduses...


L'hotel Marriott té una web cam orientada a les famoses cataractes.  La foto no li fa justícia, veure aquest volum d'aigua movent-se i caient en directe impressiona:



La ISS (International Space Station) també té una càmera en directe.  Costa una mica que carregui, però crec que val la pena esperar perquè és fascinant...


Si tens la sort d'enxampar un moment en què estan parlant, és espectacular!
La NASA també té webcams, però m'han semblat soses comparades amb aquesta de l'estació espacial internacional.

TACfaners: crec que les webcams són un altre recurs que ens pot ajudar a treballar alguns temes a l'aula: ciències socials i de la naturalesa, geografia, física, el temps...  

No n'he posat cap, però existeixen pàgines especialitzades en webcams situades dins d'apartaments, habitacions d'adolescentes... Algunes són de pagament, i hi ha gent que paga pel privilegi d'accedir a "zones privades" de la casa.  Si són prou madurs, valdria la pena parlar-ne amb els nostres alumnes.

Coneixeu alguna altra webcam interessant?  La compartiu als comentaris?  Gràcies!

------------

ACTUALITZAT!!
Edito l'entrada perquè la meva amiga Mari m'acaba de mostrar una càmera molt xula:  és la càmera en directe de la casa del Pare Noel!! Espectacular, per veure-ho en directe cal entrar en "horari d'oficina", si entreu i apareix un seguit d'imatges és perquè el Pare Noel ja ha plegat:



Buenos días, TACfaners!
Que internet es una gran ventana abierta al mundo ya se ha dicho por activa y por pasiva y todos lo sabemos, no hace falta que insista en el tema, que ya cansa.  Pero no por muy dicho no deja de ser interesante.

Hoy quiero proponerte que descubras conmigo diferentes cámaras repartidas por todo el mundo y que pueden resultarte interesantes. ¿ Me acompañas en un tour virtual? ¿Quieres ver si luce el sol en París? ¿O las calles de Nueva York llenas de taxis?  ¡Vamos, pues!


1. Webcams.travel

Esta página está especializada en destinos turísticos.  Hay que escribir el nombre de la ciudad que buscas o bien desplazarse por el mapa.  En mis pruebas no me ofrecía imágenes en tiempo real, sino con diferencias de entre 45 minutos y unas horas.  Pero permite acceder a unos montajes de imágenes de las últimas horas que me han gustado mucho.



2. Earthcam

Aquí encontrarás una selección de webcams: sitios turísticos, ciudades, paisajes, zoos, tráfico...  Algunas son bastante curiosas.




En el Smithsonian National Zoological Park tienen una cámara en directo que muestra el día a día de Bao Bao y su pareja.  Cuando entré los encontré comiendo con mucha afición...

Desde esta página también se puede contactar con las cámaras que hay en los recintos de nutrias, elefantes, panteras nebulosas...  La última foto demuestra que con los leones no tuve suerte. :D


El acuario de Vancouver también tiene webcams interesantes: puedes ver las ballenas, los pingüinos, las medusas...


El hotel Marriott tiene una web cam orientada a las famosas cataratas.  La foto no hace justicia, ver semejante cantidad de agua en movimiento impresiona:



La ISS (International Space Station) también tiene una cámara que transmite en directo.  Cuesta un poco que cargue, pero creo que vale la pena la espera porque es fascinante...


Concecté en un momento en que se les oía hablar y fue espectacular, me puse a dar saltitos!
La NASA también tiene webcams, pero me han parecido sosas comparadas con esta de la estación espacial internacional. 

TACfaners: creo que las webcams son otro recurso que nos puede ayudar a trabajar algunos temas en la escuela: ciencias sociales y de la naturaleza, geofrafía, física, el tiempo...

No he puesto ninguna, pero hay páginas especializadas en webcams situadas dentro de apartamentos, habitaciones de adolescentes...  Algunas son de pago, y hay gente que paga por el privilegio de acceder a "zonas privadas" de la casa.  Si son suficientemente maduros, merece la pena hablar de esto con nuestros alumnos.

¿Conocéis alguna otra webcam interesante? ¿La compartís en los comentarios?  Gracias!



ACTUALIZADO!!
Edito la entrada porque mi amiga Mari acaba de mostrarme una cámara muy chula: es la cámara en directo desde la  casa de  Papá Noel!! Espectacular, para verlo en riguroso directo hay que entrar en "horario de oficina".  Si entráis a otra hora sólo aparece una serie de imágenes estáticas y querrá decir que Papá Noel ya ha librado: 

2 comentaris:

  1. Alguna ya la había usado, pero me encantó una de un zoo que ví hace tiempo, otra de Londres y una de Hawai y de sus playas. Un besito.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buscaré la de Hawai que dices... ¡Nunca se sabe cuándo pueden venir bien! Un abrazo

      Elimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)