dimarts, 16 de juny del 2015

Coggle: mapes conceptuals a tot color

Hola, TACfaners!

La web 2.0 ens ofereix un munt d'opcions per a fer mapes mentals, avui us porto una que m'agrada perquè és senzilla i té una interfaç especialment agradable.


Coggle és un generador de mapes conceptuals que pot anar bé per fer mapes de qualsevol tema treballat a l'aula.  Està integrat amb Google Drive, és gratuït i crec que ofereix un resultat visualment clar i força atractiu.  Els mapes coggle tenen aquesta aparença, aquest és el seu propi mapa conceptual on t'expliquen les opcions i avantatges que té:


  Per fer-lo servir, cal registrar-se la primera vegada que entres.  Disposes d'un menú a la part esquerra de la pantalla amb les combinacions de tecles que pots fer servir:


També pots anar construint el teu mapa clicant sobre els diferents nodes i desplaçant-te pels diferents menús contextuals que hi apareixen:


Un cop creat el mapa, tens diverses opcions (estan a la part superior dreta de la pantalla):
* compartir-lo amb facebook, twitter o obtenir un codi per incrustar-lo en una web.
* baixar-lo al teu equip, ja sigui com a document .PDF o com a imatge .PNG.  Té també l'opció de baixar-lo com a .MM, que és un tipus d'arxiu compatible amb FreeMind, que és un programari lliure d'elaboració de mapes conceptuals.
* enviar-li per email a una altra persona i així donar-li accés al mapa i poder treballar-hi conjuntament.

Coggle també té una opció molt interessant (icona del rellotge a la part superior dreta de la pantalla), que permet veure l'historial de l'edició del mapa.  Pot ser una opció a tenir en compte per veure l'evolució que han anat fent els alumnes, per exemple.

TACfaners: Us deixo un parell de vídeos  breus per saber com va.  Fins la setmana vinent!

Hola, TACfaners!

La web 2.0 nos ofrece muchas opciones para hacer mapas mentales, hoy os traigo una que me gusta porque es sencilla y tiene una interfaz especialmente agradable.


Coggle es un generador de mapas conceptuales que irá bien para cualquier tema trabajado en el aula.  Está integrado con Google Drive, es gratuito y creo que ofrece un resultado visualmente claro y bastante atractivo.  Los mapas de coggle tienen esta apariencia, éste es su propio mapa conceptual que te explica las opciones y ventajas que tiene:

  Para usar coggle, es necesario registrarse la primera vez que se accede.  Dispone de un menú en la parte izquierda de la pantalla con un recordatorio de las combinaciones de teclas que puedes utilizar:


También puedes ir construyendo tu mapa clicando sobre los diferentes nodos y desplazándote por los menús contextuales que aparecen al clicar:


Una vez creado el mapa, tienes diversas opciones (están en la parte superior derecha de la pantalla): 
* compartirlo con facebook, twitter o bien obtener un código para incrustarlo en una web.
* bajarlo a tu equipo, ya sea como documento .PDF o como imagen .PNG.  Tiene también la oción de bajarlo como .MM, que es un tipo de archivo compatible con FreeMind, que es un programa libre de elaboración de mapas conceptuales.
* enviarlo vía email a otra persona y de esta manera darle acceso al mapa para poder trabajar conjuntamente.

Coggle también tiene una opción muy interesante (icono del reloj en la parte superior derecha de la pantalla), que permite ver el historial de la edición del mapa.  Puede ser una opción útil para ver la evolución que han hecho los alumnos, por ejemplo.

TACfaners: Os dejo un par de vídeos breves para saber cómo va.  Hasta la semana que viene!

2 comentaris:

  1. Uauuuuuu Joana cada dia aprenc coses noves amb les teves entrades, m'encanta!!!!!!
    Ara que ve l'estiu em toca practicar amb tots aquests recursos que ens ofereixes.
    Bon final de curs trempada !!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Magda!! Sí, ja saps, aquest estiu a practicar amb totes les eines!
      Bon final de curs, guapa!

      Elimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)